Aqui hi trobareu el material que fem servir a l'Orquestra d'Ukeleles i tot allò que ens resulta interessant al voltant d'aquest simpàtic instrument.

dimarts, 15 de març del 2016

Minivacances

Com ha arribat l'aturada de Setmana Santa i no us podreu estar de deixar l'ukelele a la funda, us proposo un exercici per tornar amb força la propera classe tenint en compte que hem entomat la proposta de tocar les polques enllaçades de la darrera entrada:

Instal·leu-vos MuseScore, és el software que faig servir per editar les partitures, completament legal, gratuït, força complet i disponible pels diferents sistemes operatius (no hi ha excusa ni tan sols pels usuaris de Mac):

https://musescore.org/en/download

Fins i tot hi ha una versió per a tauleta:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.musescore.playerlite

Descarregueu l'arxiu de les dues polques combinades:

Britches_full_of_Stitches_Bill_Sullivan.mscz

Al MuseScore obriu l'arxiu, seleccioneu la "vista contínua", activeu les repeticions i si sou molt viciosos el metrònom.



Activant la visualització del mesclador (F10) podeu escollir que sona i que no activant/desactivant les caselles "silenciar".


La idea és anar tocant en paral·lel amb el que sona, comptant amb la referència que ens dona el programa que va seguint la partitura.

Hi trobareu la melodia i tres línies d'acompanyament:

- la primera son negres, serveix per anar agafant "soltura" en el canvi d'acords.

- la segona son corxeres a contratemps, el fet que l'acompanyament vagi a contratemps dona com més "empenta", podeu comprovar-ho fent sonar només melodia i primer acompanyament i després només melodia i segon acompanyament, l'efecte és ben diferent. Teniu en compte que haureu de mutejar per tallar la durada del so.

- la tercera i última és la proposada pel Francesc a la última sessió, força animada.

Ah, els que necessitem alentir una mica per practicar podem fer-ho visualitzant el panell de reproducció (F11) i modificant el tempo.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada