Aqui hi trobareu el material que fem servir a l'Orquestra d'Ukeleles i tot allò que ens resulta interessant al voltant d'aquest simpàtic instrument.

dimarts, 28 d’octubre del 2014

Repertori

En breu tindrem uns vídeos i/o àudios propis amb "Mr Sandman" i "The Sound of Silence" tal com les fem a l'orquestra.

Mentre tant aquí hi ha dos vídeos amb les cançons:



"Mr. Sandman" va ser escrita per Pat Ballard i enregistrada per The Chordettes (Jinny Osborn, Nancy Overton, Lynn Evans and Carol Buschmann) a Cadence Records l'any 1954.
Va esdevenir el seu primer "hit" mantenint-se com a número 1 durant set setmanes i es va convertir en el detonant del llançament de la seva carrera musical, més tard vindrien altres èxits com "Lollipop" (1958).



El primer enregistrament de
"The Sound of Silence", escrita per Paul Simon, va ser aquesta versió acústica inclosa al primer àlbum de Simon & Garfunkel titulat "Wednesday Morning, 3 AM", editat el 1964 a Columbia Records.
Es van vendre només al voltant de 2000 còpies i aquest fracàs comercial va portar a la seva separació.
Mirant d'agafar avantatge del moviment folk-rock, el productor Tom Wilson va afegir instrumentació electrònica a la versió acústica original llençant un nou single el setembre del 1965 sense haver informat prèviament a Simon ni Garfunkel.
Si Wilson no hagués adaptat la cançó, Simon i Garfunkel probablement haurien seguit camins separats. Quan la cançó esdevenia un èxit arribant al número 1 de les llistes als Estats Units, Simon havia tornat a Anglaterra i Garfunkel als seus estudis a la Universitat de Columbia.
Podeu comparar-la en aquest enllaç amb la versió del 1965.

Extret de www.songfacts.com on trobareu informació complementària.


Per si de cas aquí teniu novament els enllaços a les partitures: Mr Sandman i The Sound of Silence

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada