Aqui hi trobareu el material que fem servir a l'Orquestra d'Ukeleles i tot allò que ens resulta interessant al voltant d'aquest simpàtic instrument.

dimarts, 26 d’agost del 2014

Setmana 9 (i última)

Bé, s'acaba l'agost i amb ell aquesta sèrie d'entrades. Uns dies de "relax" abans de la retrobada que confio serà aviat.

Com a punt final, el nostre familiar blues estil "boogie" en dues variants. Per a la mà dreta podeu fer servir index i polze per "pinçar" les cordes, a la mà esquerra dit mitjà fixe (junt amb l'index per als Mi) i dits anular i petit pels canvis 5-6-7-6.
Per qui estigui "llençat", el treset de la segona variant es fa amb un un "hammer-on".

Detall: la petita x al costat de la nota al segon compàs de la intro es un doble sostingut, el que significa a efectes pràctics que es tracta d'un Sol.
Si veieu, la progressió es a partir de Re-Fa# (alteració de clau), de manera que al pujar un semitò queda Re#-Sol i amb unaltre semitó Mi-Sol# (unaltre cop alteració de clau). Aquí cal algú de nivell avançat per explicar perquè s'escriu el Fa doble sostingut enlloc del Sol encara que imagino que l'harmonia tindrà alguna cosa a veure.

Partitura i àudio 9

I per gaudir de l'espectacle, un altre canal de YouTube ple d'ukeleles: HawaiiMusicSupply. Com a tast una mostra amb flaire irlandesa que ens porta un danès que va estudiar música amb l'ukelele com a instrument principal i, en pròpies paraules, "òbviament  havia d'anar a Hawaii".



Si visiteu la botiga trobareu un bon ventall de "capritxets".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada