Aqui hi trobareu el material que fem servir a l'Orquestra d'Ukeleles i tot allò que ens resulta interessant al voltant d'aquest simpàtic instrument.

diumenge, 17 de novembre del 2013

Scarborough Fair

A l'enllaç trobareu la nova partitura per a la propera classe del 19/11/2013.

Hi ha alguns acordes nous, Re menor, Do i Sol.

Pels que comencen amb la lectura de partitures uns apunts:
- el punt a la dreta de la nota significa que la seva durada es 1,5 vegades la durada normal.
- el bemoll a la dreta de la clau de sol com està situat a la línia de la nota Si, significa que tots els Si que veiem escrits seran bemolls, es a dir, un semitò més greus.
- al compas 7 el becaire anul·la l'alteració de clau de manera que el Si no es un Si bemoll sino natural, només te efecte al compàs en que apareix.

Per tots aquells que estiguin, si més no una mica, "picats" per la curiositat, podeu accedir a aquests dos enllaços on hi ha la teoria bàsica explicada de forma planera i des d'una perspectiva "ukelelistica":

Teoría musical básica para el ukelelista intrépido.

El foro del ukelele - Curso de armonía, amb el material compilat en un .pdf al següent enllaç.

Recordeu continuar treballant sobre l'Amazing Grace -veure l'entrada anterior- i el Red River Valley.


2 comentaris:

  1. En el seté copas enlloc de desfer tota la posició no resulta més natural fer l'acord de Sol amb el segon dit a la tercera corda, el tercer dit a la primera corda i el quart dit a la segona corda en els trastes indicats?
    Si més no a mi em resulta força més fàcil la transició entre acords.

    ResponElimina
  2. Hola Quim,
    Tot això depèn de varies qüestions, d'on venim, a on anem, i sobretot lo entrenat que tinguem el dit quatre. El dimarts ho comentem.
    Per cer, el proper dimarts hi ha un concert de violoncels a l'auditori que comença a les 19:15, és possible que no acabin a les 20:00, així que podeu fer servir per començar l'aula 8, i si a les 20:15 ja han acabat fem el canvi.
    Fins dimarts!!!
    Genial el blog!!!!!!

    ResponElimina